Harley Quinn S1 (serie) spoilerfrittish

Överraskande bra

MV5BNWRhMTVhNjgtZjcyMS00N2YzLWI2N2QtNTYwMGFlOTdmMGY1XkEyXkFqcGdeQXVyMjkyNzYwMTc@._V1_SY1000_SX675_AL_

För 5 dagar sedan visste jag inte ens om att det fanns en DC Comics animerad serie om Harley Quinn.  Jag tittade på första avsittet och förstod att detta skiljer sig från allt som både DC och Marvel gjort och jag blev fast.

Handlingen

Det handlar delvis om Harley Quinn och hennes destruktiva relation med Jokern som manipulerar henne men hon ser inte det. Hon gör slut med Jokern och försöker göra sig ett namn i den kriminella världen och stå som sin egen och inte i skuggan av Jokern. Det är svårare än hon trott då ingen tar henne seriöst.

Relationen med Jokern finns i hennes undermedvetna och serien utforskar hur det är att vara eller ha varit en en destruktiv relation. Hennes andra relationer är med Poison Ivy som är den som försöker hjälpa henna att bryta helt med Jokern. Det är svårt att inte spoila saker men för att göra det kort, serien handlar om Harley och hennes relationer med Joker och Poison Ivy samt det gäng hon behöver ha för att nå sina mål.

Väldigt snabbt inser Harley att hon behöver ett gäng som hon kan styra över för att göra brott som for henne att bli accepterad i Legion of doom (LOD) men ingen vill vara med eller ta order från en kvinna.
Hon får iallafall ett gäng som består av Ivy, Dr psyco, Sharkman, Clayface. De är bara ett gäng för henne men ju mer serien går inser hon att de människor som egentligen inte gillar henne och vise versa att de blir hennes familj och vänner. Som sagt. Serien handlar om relationer.

Modern tid

Serien utspelar sig i modern tid och återspeglar samhället i USA som det är.
Det som gör denna serien unik är dess humor och R-rating och det är så jävla R-rated att det chockade mig.

Humorn är nog det roligaste jag sett i en serie på mycket länge¸ alla karaktärer man känner till sedan tidigare är på ett helt annat sätt och det är så sjukt kul att se på och sen är serien fylld med svordommar utan censur och mängder med blod. Här sprutar det blod överrallt, ben krossas, folk sprängs i luften osv. Det är rått, brutalt men underbar humor och storyn som driver serien är djup och kan analyserar mycket mer.

Det finns mycket djup i denna serien, speciellt om relationer och vänskap, att lita på människor, våga öppna upp sina känslor och hitta sin identitet.
Harley är en badguy men inte en dålig person. Hon har en gräns och den är att hon dödar inte och Jokern försöker få henne att korsa den gränsen.

En sak som denna serien har som inte funnits innan i DC comics animerade filmer och serier samt med Marvel är att denna serien har känslor och hjärta. Det blir känslomässigt och en viss scen när Jokern bedrar Harley (vilket kan gör ofta) känns djupt i hjärtat.

Det visuella, klippningen, färgschemat, musiken och tempot är riktigt fint och det som gör serien så fantastisk är mixen av allt och dialogen, den är vass, rapp och kemin mellan alla karaktärer är helt jävla fantastisk.

Serien finns att streama på DC Comics sida och kan startk rekommendera den. Vill ha en säsong 2! Säsongen består av 13 avsnitt på 22 min st och jag vill inget annat än att se om den från början och bara njuta av allt!

 

Mitt betyg är

5/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s