Critters Attack!

285BC7C8-EC00-42EE-8833-573EA922C96F

Flera filmer med Critters i titeln har släppts sedan 1986. Något måste ju ha blivit rätt med dessa filmerna eftersom det så sent som i fjol släpptes ännu en, över 30 år senare.

Mina egna förväntningar på Critters Attack! var otroligt låga då detta på skalet  inte ser ut som en film för mig, men jag är alltid redo att chansa på att bli positivt överraskad.

Inledningsvis är den småcharmig i all sin lågbudgethet, precis som jag förväntade mig, och den är faktiskt lite smårolig. Men det dröjer inte länge innan jag tröttnar. Tempot är alldeles för långsamt och de scenerna som fått mumsa i sig de största portionerna av budgeten är inte i närheten av tillräckligt slagkraftiga eller minnesvärda.

C56CE16B-F694-4EDF-9118-BE70F659E47F

Däremot tycker jag att det är ett mysigt kärleksbrev till den första filmen som fans från 80-talet kan tycka om. Bland annat är en av karaktärerna från första Critters även med i denna, och året ”1986” har smugits in i en av replikerna.

Jag tror uppriktigt att detta är en B-film som kan vara en guldklimp om man är på rätt humör eller om man har rätt sällskap. Det är dessutom en jättebra film att inleda med för en yngre, skräcksugen publik.

Det jag faktiskt tycker att ni ska kika på, om ni ger er på filmen på blu-ray, är  extramaterialet. Det finns en hel del filmteknisk information som är extra intressant i en dockfilm som denna, en genre som i vår tid tyvärr håller på att dö ut.

Jag håller hoppet uppe om att det kommer fler dockfilmer men kanske en som är snäppet vassare än just Critters Attack!

966130FC-9BC5-4FFC-BE24-63FBD07ADE39

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s