Recension: Halloween (2018)

halloween-2018-poste-xlr

Halloween 2018
Medverkande: Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Andi Matichak, Will Patton, Haluk Belginer.
Regi: David Gordon Green

Handling:
Det har gått 40 år sedan Laurie undkom massakern där Michael Myers mördade flera personer under halloween. Under dessa 40 år har hon förberett allt ifall han skulle någon gång rymma. Hon har förberett allt för sin dotter och barnbarn då det som inte fick hända händer. Michael Myers lyckas fly och Laurie står nu inför sin sista strid med Michael.

Foto & Regi:
Filmen har en viss ton som påminner om den klassiska första filmen fast som en högupplöst version. Fotot är fint precis som förr och ljussättningen är bra. Man känner igen stilen på filmen. Skådespelarna fungerar bra och Jamie Lee Curtis är den som står ut då hon igen gör rollen som satte henne på kartan. Jamie äger i denna filmen. Alla andra skådespelarna gör ett bra jobb, speciellt Andi. Man känner skräcken in hennes agerande.

Musiken är underbar och den klassiska melodin inspelad på nytt gör så håret reser sig.
Det grafiska våldet är inte ”överdrivet” som man kan tro utan det är mer det man inte ser som kan vara läskigt, det är här ljuddesignen kommer in och det är effektivt. Det man får se dock är brutalt och välgjorda praktiska effekter.
De nya karaktärerna presenteras snabbt och filmens tempo lider lite av det. Det tar lite för lång tid innan filmen ”börjar” och vissa av de karaktärer man lär känna är ”redshirts”.
Stilen känns igen och det nya ger en frisk vind i det men det är på gott och ont. Ibland är det bra och ibland är det inte bra. En sak jag verkligen älskade med filmen är en viss scen i andra akten.
Det är en lång one-take som utspelar sig i flera hus där Michael dödar folk och det var mästerligt utfört. En annan sak är att det inte finns billiga jumpscares hela tiden. Filmen är mer en thriller än skräck. Man kan ibland känna paniken hos karaktärerna och vissa delar av filmen är bra och välgjord medans andra är tvärtom.

Slutsats:
Jag tyckte om filmen då den känns som en av de gamla klassiska versionerna i nutid, älskade one-taken, musiken och de praktiska effekterna samt de brutala morden man fick se, Det var välgjort.
Filmens tempo varierar och blir ibland ointressant och inte särskilt läskigt eller spännande. När de utforskar ”ondskan” i Meyers.

Halloween 2018 är helt ok men jag föredrar originalet samt Rob Zombies versioner.

Betyg: 3/5

Jag rekommenderar den på bio för er som är fans av Halloween och vill se folk bli slaktade på film. Men om inte, se något annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s