Luis Tipsar: Making a murderer

En unik historia om att vara oskyldig.

MV5BMTg4Mjc1NjE4Ml5BMl5BanBnXkFtZTgwMjk2NjA1NjM@._V1_SY1000_CR0,0,674,1000_AL_.jpg

Fallet om Steven Avery är en otrolig historia. För att göra det kort så satt Steve i fängelse i 18 år för ett brott han inte begått. 18 år senare frias han med hjälp av DNA-bevis som visar att han var oskyldig.

Familjen Avery är inte omtyckt av den lokala polisen och efter att Steve ska kräva skadestånd på flera miljoner då han satt i fängelse oskyldigt dömd trots att han har sagt att han är oskyldig hela tiden händer det igen. Under den processen så försvinner en kvinna och polisen hittar spår på hans mark och det hela slutar med att han grips och hamnar i fängelse igen för något han säger att han inte gjort. Historien upprepar sig. Denna gången för mord.

Inte nog med det så hamnar hans systerson Brendan i fängelse med. Han var 16 år och har stora sociala svårigheter, hans IQ är låg och han har en psykisk funktionsnedsättning.

Det som är fascinerande är hur polisen ”hittat” bevis på att han ligger bakom då all riktig fysisk bevisning pekar på att han igen är oskyldig och det verkar som att polisen ligger bakom och har planterat bevis för att sätta dit honom.

Detta är en Truecrime dokumentär som alla borde se och göra sin egna uppfattning om vad man tror har hänt.  Det är en katt och råtta historia som utspelar sig i rättssalen och runt omkring när försvarsadvokaterna försöker visa att de är oskyldiga och åklagarna vill fälla dom för mord. Vem kan man lita på? Rättsystemet? Polisen? Bevisen?

Det är en otroligt gripande händelse som finns att se på Netflix.

Säsong 1 släpptes 2015
Betyg 4/5

Säsong 2 har precis haft premiär och där tar sig en ny advokat fallet och hon är inte att leka med. Hon utforskar varje detalj, vänder på varje sten och gör egna tester för att hitta hål i polisens arbete och åklagarna. Och tro mig, det finns mycket som inte stämmer med bevisningen och all bevisning tyder på att de sitter inne på livstid för ett brott de inte begått.
Har polisen planterat bevis för att sätta dit honom? Det verkar så.

Säsong 2 (2018)

Betyg: 4/5

Jag kan varmt rekommendera Making a murderer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s