Fågel, Fisk Eller Mittemellan: Tolkien

1260CBEA-D92E-4483-A5E2-457D15AF2AD6

Tolkien är en episk livssaga om den man som gav oss Sagan om ringen-böckerna. Den handlar om hur han med sin livliga fantasi och kreativitet, med hjälp av sina tre bästa vänner, lever ett färgstarkt liv där inspirationen inför hans kommande livsverk ständigt snappas upp ur hans mest minnesvärda ögonblick.

Filmen fullkomligt osar av mysig vänskap och kärleken mellan Tolkien och hans kamrater får andra bromance-filmer som I Love You, Man att blekna i jämförelse. Jag blir både starkt berörd och på snudden avundsjuk på det onekligen unika bandet mellan dem. 

Även Tolkiens vackra värld och dess varelser som sakteligen byggs i hans huvud träder fram då och då i hans verklighet, och det är otroligt vackert komponerat med både bild och ljud. Timingen är perfekt och lyfter stämningen till himmelska höjder.

Allt som allt har filmen ett bra tempo, jag tappar aldrig intresset utan är följsam med den som en vass i vinden. 

Filmen får en majestätisk örn direkt ur Sagan om ringen i betyg!

Betyg: Fågel

CF070EB7-43FD-4646-B7FD-E6424EB3840B

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s