Annabelle comes home

Bluray recension

p15465632_v_v8_ab

Regi: Gary Dauberman
Släpps på bluray/dvd: 28/10

Medverkande: Maddison Iseman, Katir Sarife, Michael Cimino, Patric Wilson, Vera Farmiga, Mckenna Grace

 

Handling

Ed och Lorraine från de andra filmerna har lyckats få tag på Annabelle dockan och låser in den i sitt hus i ett rum där de har mängder med saker och objekt som är fördömda eller har en förbannelse över sig på ett eller ett annat sätt, Annabelle är den farligaste av alla.

De ska åka iväg i några dagar för att göra något och dottern måste vara hemma så de ordnar en barnvakt som de använt förr. Så huvudkaraktärerna från tidigare är knappt med i filmen. Istället läggs fokus på Mary som ska passa Judy och Marys kompis Danielle kommer över lite ovälkommet.

Danielle är nyfiken på alla fördomda objekt och eftersom filmen måste hända så fixar hon så att hon kommer åt sakerna och släpper lös Annabelle. Det är då sker börja hända och för att expandera ännu mer i detta cinematiska universum så visar de allt de kan med alla monster/spöken oosv.

Filmen är en hounted house film som utspelar sig i princip i ett hus med 4 personer.

 

Utförande

Till min förvåning så börjar inte filmen med billiga jumpscare som i tidigare filmer inom denna genre. De bygger upp stämningen och karaktärerna ganska bra och de förlitar sig på att tittaren sett de andra filmer, det är inget måste då man ändå får det förklarat för sig.

Det tar en stund innan filmen kommer igång med det läskiga och när den gör det så är det rätt bra faktriskt, lite psykoligiskt och snygga kameratrick för att skrämma istället för bara jumpscares. Det förekommer jumpscares så klart men inte så mycket. Filmen bygger upp tonen och stämningen är efter akt två konstant läskig vilket var överraskande.

Karaktärerna är ok förutom Danielle som man vill ska dö för det är pga henne allt händer men någonstans på vägen ändrar man uppfattning lite.
En sak var överraskande med den men det kan jag inte säga utan att spoila men för att vara en skräckfilm så gjorde de slutet annorlunda än andra filmer.

Skådespelarna är ok då de tär ungdomar och barn, inget som står ut över det vanliga eller fotot och regi. Ljuddesignen var standard och längden lagom.

Slutsats

Annabelle comes home är en ok film som är en del av ett större film universum och vill man se något som är lite läskigt och få sin dos av skräck så är denna filmen ett bra val.
Det finns inte mycket extramaterial men det finns lite deleted scenes och lite BTS saker men inte mer än så.

Betyg: 3/5

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s