Recension: Bumblebee

Bumblebee

Medverkande:

Hailee Steinfeild, Jorge Ledenborg JR, John Cena, John Otris med flera
Regi: Travis Knight

På den sjätte ska det ske!

Att det ska ta sex st filmer innan man får en Transformersfilm som är bra på riktigt och inte med massa action, explosioner, sexistiska och rasistiska skämt, idiotiska karaktärer, stora fighter mellan robotar där man inte ser vad som händer eller vem som är vem, inga stereotyper och idiotisk dialog och repliker. Det är alla andra filmerna varit med Michael Bay som regissör.

Manusförfattaren är en kvinna vilket är en stor skillnad från de förra filmerna och Travis Knight gör allt rätt med historien. Detta är en film med hjärta!

 

Story

Kriget pågår för fullt på Cybertron och alla Autubots tvingas fly och Bumblebee hamnar på jorden och blir planetens försvarare. Vi har Charlie som är en tjej som precis fyllt 18 och önskar sig en bil. Hennes och Bumblebee vägar går samman och så märker hon vad hennes nya bil är.
Samtidigt finns Decepticons som får upp spåret efter Bumblebee och tar sig till jorden för att döda honom.
Bumblebee ska försöka skydda sig själv och Charlie samt försvara planeten.

 

Foto & Regi

Denna filmen har hjärta och det märks. Den sätter upp karaktärerna på ett bra sätt utan massa överdriven expositionsscener. Man får en helt”vanlig” familj och man lär kanna Charlie bra. Bakgrunden till Bumblebee om hur han förlorade sin röst får man veta och filmen utspelar sig 1987 så det är mycket musik från den tiden.

Blandningen av mänskliga karaktärer, Bumblebee, musiken samt story och bra regi. Med bra regi menar jag allt; skådespel, ljud, ljuddesign, karaktärsutveckling, känslor, foto, effekter, ton, tempo osv. Allt med denna filmen är riktigt bra. Man blir till och med emotionell i vissa scener för det hanteras så bra. En sak som är bra att det är inte 50 st robotar som ser lika ut. Nej det är väldigt få och alla med olika färger så man ser tydligt vem som är vem och man ser vad som händer när de väl slåss. Det var bra gjort.

I slutändan är den en film om en relation mellan en 18 årig tjej som saknar sin pappa och med en robot som inte vet hur världen fungerar. En relation mellan 2 karaktärer som är udda för omvärlden men som tillsammans blir vänner.

Summering

Jag är sent ute med recensionen på denna filmen för jag har inte kunnat se den innan. Jag är dock glad att jag han se den på stora duken för den var riktigt bra, för att vara en Transformersfilm. Bra story, karaktärer, all forshadowing ger resultat i slutet även om det blir lite cheese på ett ställe men resten av filmen är så bra så man bryr sig inte.
Man kan identifiera sig med Charlie och Bumblebee. Jag rekommenderar filmen att se på bio även om den är på väg från biograferna.

Betyg: 4/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s