Topp 5 och sämst 2018

Här är en lista på mina topp 5 bästa och topp 5 sämsta filmer från 2018 som jag sett.

Topp 5 random ordning

1.Blindspotting

En drama/komedi som är underhållande, rolig och allvarlig när den behöver. En perfekt mix av drama och komedi i en film som tar upp samhällets klyschor. Filmen har tempo och blev en film som åkte direkt upp på topplistan. Kan absolut rekommendera Blindspotting

2. A Quiet Place

En film som lyckades att göra något som ingen annan film lyckats med på bio och det är att få alla att hålla käften och se filmen. En sjukt bra debutfilm och visar att skräck kan vara riktigt skrämmande med sin unika stil och ljuddesign.
A Quiet Place är årets bästa skräckfilm. Den är kort, intensiv och man sitter på helspänn!

 

3. Avengers Infinity Wars

Denna filmen är en av årets bästa för sin uppbyggnad under 10 år där man lärt känna alla karaktärer och slutresultatet lämnade mig mållös. Man måste ha sett alla andra 18 filmer för att uppskatta den till max. Sanslöst bra action och alla dessa karaktärer man älskar under 10 års tid tillsammans i samma film.  Den är så bra att jag har sett den 9 gånger i år.

4. Christopher Robin & Nalle Puh

Jag var inte alls sugen på att se denna filmen men såg den i brist på annat och det var en av de bästa valen jag gjort i år inom film. Denna filmen var charmig och mysig som attan. Fotot och effekterna mellan praktiska och CGI gör att det flyter på helt perfekt. Storyn är bra och mysfaktorn är 100%.
När filmen var slut kände jag bara glädje av filmen och inte bara för att alla röstskådespelare är amazing och att allt är mysigt men det är även en av årets bästa filmer. Absolut. Se den

5. KIN

Denna filmen hamnade som detta årets bästa film även om listan är random men KIN är den filmen som blev bäst för mig. Jag såg den utan att veta något om den, vilka som var med eller ens sett trailern. Gick in helt blind och herre jävlar vilken film. Jag kan inte berätta något om den för ska ni se den ska ni se den helt utan att veta något som jag gjorde. Men kan säga att den är en blandning av drama/action/roadmovie med inslag av sci-fi. Låt filmen ta dig dit den tar dig och bara njut av resan. Filmen är inte det man tror att den är och mix av olika genre är gjort på så bra sätt att jag inte kunde slita mig från filmen. Den är effektiv, vacker och min bästa film 2018 trots att den bara har 5.7 på imdb. Men sen är många människor puckon med.

 

Sämst 2018

5. Red Sparrow

En film som var så dålig att man blev bara irriterad. Den hade potential men dom sabbade det med idiotiska val som får den att se ut som en amatörfilm. Seg, dålig klipp och slöseri med tid

4. Truth or Dare

Otroligt löjlig premiss och värdelösa skådespelare och story. Även om skräck inte brukar bli bra så har dom ofta en viss charm över sig men denna saknade allt. Detta är rent skräp

3. Leave no trace

En drama som är sjukt långsam med en tråkig huvudkaraktär som man inte kan känna någon sympati för. Bra skådespel men den han spelar typ samma karaktär som i Galveston som inte var så bra den heller. En independentfilm som inte var så bra. Jag tyckte inte om den alls. Denna var inget för mig. Man bara hatade huvudkaraktären.

2. Blockers

En komedi som inte var så himla rolig, den var bara jobbig och pinsam. Löjlig handling och överagerande av alla. Den kunde blivit rolig om den inte var så otroligt överdriven. En av årets sämsta så kallade komedier,

1. Venom

Denna skitfilmen som är helt ologisk och värdelös. Den sålde bra men som jag sa innan, folk är puckon som inte lyssnar. Den är överallt, överagerande, mediokra effekter och töntig handling med massor med expositionsscener. Detta var en av årets sämsta bioupplevelser och slöseri med pengar.

1.5 A Star Is Born

Eller som jag kallar den, A star is boring. En film som blivit hyllad av alla och jag förstår på sätt och vis varför, det var bra skådespel och bra musik, men resten var inte så intressant, inte så originell story och jag kände ingen som helst sympati för alkoholistsvinet som är huvudkaraktären, ett egoistiskt pucko. Jag kollade bara på klockan och ville att den skulle ta slut. Det är som en sommarplåga, alla hyllar den, spelar musiken överallt och jag minns inte ens vad karaktärerna hette eller hur någon av musiken gick. Det var ointressant. Folk hyllar men igen, folk är puckon =)
(även jag ibland)

 

Med det sagt så säger jag god jul och gott nytt år =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s