Fågel, Fisk eller Mittemellan: Skyscraper

Skyscraper handlar om säkerhetsexperten Will Sawyer (Dwayne Johnson) som försöker rädda sin familj på den 225:e våningen ur en brinnande skyskrapa.

Det är inget snack om att det här är en häftig popcorn-rulle. Den briljerar med sina effekter och de hisnande höjderna känns verkliga och svindlande. Jag önskar dock att det fanns ännu mer av detta då höjdrädslan upplevdes som en väldigt liten marginal av filmen.

Filmen kan lida av att klämma in andra element än just fantastiska höjder genom att vara lite FÖR flashig med sin extrema framtidsteknologi. Detta var säkert tänkt att användas för att förhöja spänningen men det bidrar mest till att göra filmen flummig och långdragen.

Huvudkaraktärerna är det inget fel på. Dwaynes karaktärs benprotes bidrar till att stärka honom snarare än försvaga honom då den ibland gör honom mer intressant och kreativ i pågående räddningsaktion. Hans fru Sarah är även hon väldigt välskriven då hon är både intelligent och självgående.

Här brister manuset mer för filmens bovar vars motiv inte framgår särskilt tydligt. 

Sammantaget blir det tyvärr inga skyhöga betyg för Skyscraper.

Betyg: Mittemellan.

B3AAD59C-148D-45C9-80FE-1D2D0E1559A3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s