Bluray Recension: Love, Simon

Romantik/Drama/Komedi
Speltid: 1:50 min
Medverkande: Nick Robinson, Katherine Langford, Jennifer Garner, Josh Duhamel, Alexandra Shipp
Regi: Greg Berlanti

snIsqVPmlu4LPjvToHpDotxa7Eh-7

Handlingen

Alla förtjänar en bra kärlekshistoria. Simon är som en vanlig kille, han umgås med sina vänner, går i skolan och gör saker normal ungdomar gör. Det ingen vet är att Simon bär på en hemlighet, han är gay och ingen vet om det och han vet inte heller vem det är han blivit kär i på nätet. Filmen handlar om Simons resa om att hålla sin hemlighet men samtidigt vilja komma ut.

Foto & Regi

Fotot är inget som sticker ut över det vanliga, det är bra filmat med en del läckra vinklar och trackingshots. Stilen passar filmen prefekt. Det är bra för vad det är. Skådespelarna tycker jag är väldigt duktiga, det var ingen som stod ut som var överlägsen eller tvärt om, att någon var dålig. Alla var bra castade och ger sina karaktärer liv och man tror på dom.  Simon skådespel är riktigt bra och det är en fin utveckling han får.

Storyn kanske inte är den mest originella men det är fortfarande bra och mysigt på sitt sätt.  Det blir lite kliché mot slutet men det är gjort med en bra uppbyggnad och det funkar. Det är en härlig känsla man får och leende på läpparna.

Summering

Love, Simon är en film som utforskar hur det kan vara för en ung kille att dölja att han är gay för alla och hur resan kan se ut när man ska komma ut. Hemligheter, svek, lögner osv. Det är en berättelse man kan identifiera sig, gay eller inte. Det är kärlek det handlar om och det har vi nog alla varit med om. Att vara hemligt kär i någon och man vågar inte berätta det.

Filmen är charmig, mysig och sevärd

Släpps på Bluray och DVD 2018-11-12

Betyg: 3.5

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s